2020. október 7., szerda

Covid-ubi és az Index? - ARC-kiállítás 2020

Idén immáron 20. alkalommal került kiírásra és megrendezésre az ARC óriásplakát kiállítás, mely Budapest egyik legismertebb közterületi rendezvénye.


A kiállításra bárki nevezhet, aki érez magában egy kis kreativitást a megadott téma feldolgozásához. Idén a Merre tovább? címet kapta a kiállítás, melyen belül arra voltak kíváncsiak a pályázat kiírói, hogy az alkotók hogyan képzelik el a jövőbeli életüket. Hiszen mint tudjuk, az idei év elég kaotikusra sikeredett, a sok természeti katasztrófa és a koronavírus jóvoltából. Így a szervezők azt kérték az alkotóktól, mutassák meg, ők hogyan gondolnak a továbbiakra, hogyan élik meg a jelenlegi helyzetet, és ezt jelenítsék meg munkájukon.

A kiállítás maga október elejétől tekinthető meg a Bikás parkban, ahova a látogatók éjjel-nappal érkezhetnek, és érkeznek is. Itt van elszórva az a nyolcvan plakát, melyet a zsűri elég jónak gondolt ahhoz, hogy helyet kapjon az idei kiállításon. A legtöbb pályamű a Covid-19-hez kapcsolódik, illetve a karanténhoz, de ezek mellett természetesen helyet kapott több, az Index körüli botránnyal kapcsolatos alkotás is, illetve politikai, vagy épp vallási vonatkozású is.

Mielőtt megmutatnám, hogy nekem mely művek tetszettek nagyon, szeretném bemutatni nektek a győzteseket - hiszen őket a zsűri már korábban kiválasztotta.

Első helyezett lett Elter Zsolt munkája, mely a Szerelem a korona idején nevet viseli.


A második helyezett Sipos Zoltán Az utolsó kapcsolja le című műve.


A harmadik helyezett pedig Szőke Dávid lett, a Hello ubik című munkájával.


A pályázóknak innen is gratulálok, hiszen időt és energiát fordítottak a munkára, helyezéstől függetlenül. Azonban amíg tart a kiállítás - ez november elseje - addig mi még megszavazhatjuk a kedvencünket a többi mű közül. Pontosan emiatt megmutatnám, hogy melyek nyerték el az én tetszésemet, illetve ide linkelem az oldalt, ahol megtekinthetitek mind a nyolcvan pályaművet - arra az esetre, ha nem tudnátok élőben megnézni, de szeretnétek szavazni.

Juhász Vanessza - Nyugi anya, csak a boltba megyek...

Timár Dániel - Nem lesz másik

Gulyás Lídia - Ríl lájf

Szabó Rebeka - Black Jesus

Ezek azok a plakátok, amik azért tetszenek, mert volt, ami megnevettetett, de legtöbbje inkább a mondanivalójával fogott meg - nem beszélve a megjelenítésről!
Ajánlom nektek, hogy ha Budapesten jártok, szánjatok rá egy kis időt, hogy körbejárjátok ezt a kis plakátlabirintust, illetve nézzétek meg a fent belinkelt oldalt, és szavazzatok arra, amelyik nektek a leginkább tetszik!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése